"Lo serio me aburre. Hay que reírse de todo para poder sobrevivir" Andreu Buenafunte
divendres, 23 de desembre del 2011
Conclusions
En aquesta última entrada hem volgut realitzar dos videos, en aquests vídeos parlem sobre el nostre comunicador amb relació a les dos assignatures corresponents. El primer vídeo és el de GTIC i el segon el de COED.
PRESENTACIÓ
Aquest blog ha sigut creat per la Júlia Martínez, la Sara Martos, la Núria Teixidó, la Carla Torrent, la Sandra Villa i la Cristina Villaronga; amb la finalitat d' informar sobre la petjada que deixa Andreu Buenafuente en els mitjans digitals, ja sigui a través de facebook, twitter, blog i d’altres.
A partir del que ens mostra aquest personatge públic intentarem analitzar tots els conceptes treballats a través de les assignatures de COED i de GTIC.
TERRAT PACK ARRIBA A BARCELONA
El 22 de Desembre del 2011 una de nosaltres va tenir l'ocasió d'anar a veure l'espectacle TERRAT PACK al teatre Coliseum, que es feia per primera vegada a Barcelona, seran deu úniques sessions. L'espectacle va agradar molt, realment et fan riure tots quatre, alguns moments més que d'altres, però tot té la seva part d'humor. L'espectacle va començar amb una presentació de tots quatre cantant, com si fos un musical, però ja ens van avisar que no ens engoxèssim que no havíem vingut a un musical, que havíem vingut a un teatre per passar una bona estona. I efectivament així va ser, era com monòlegs per la televisió però els veies en directe, bàsicament tots quatre tenien el seu moment individual, però mentre feien el monòleg de tant en tant anaven intervenint els altres humoristes. Quan veien que una broma agradava al públic, l'allargaven una miqueta més del normal. El paper el portaven preparat, tenien un guió que els portava d'un tema a un altre, però ho expressaven amb total naturalitat i no se'ls hi no notava gens ni mica, tal com diu en el tríptic que ens van donar al principi, això pot ser que passi, perquè ho fan "entre amic i per amics". Amb aquest espectacle ens volen transmetre a través de monòlegs i l'humor que la vida sempre pot anar a pitjor, i s'enriuen de tot, començant per ells mateixos.
dijous, 22 de desembre del 2011
Andreu Buenafuente a la UAB
A través del seu twitter ens hem assabentat que l’Andreu Buenafuente el passat dimecres, 21 de desembre, va oferir la xerrada "Comunicant" a l'aula magna. L'acte fou presentat pel degà de la Facultat, Josep Maria Català, i començà a les 12,30 h.
Hem volgut conèixer la opinió dels estudiants que van assistir, i la veritat és que a la majoria els hi va agradar molt, ja que, tal i com diu ell en el seu tweet, va explicar la seva experiència i els hi va donar consells “Rubenrito@Buenafuente Gracias a ti por venir a nuestra universidad y contarnos tus experiencias, como siempre ha sido un placer!”
Així doncs, veiem a un Andreu proper als estudiants, interresat en la educació i cultura dels universitaris
Per més informació cliqueu aquí
Per més informació cliqueu aquí
dimecres, 21 de desembre del 2011
El día de E
Buenafuente va fa una petita col·laboració en
El día de E, que és la festa de tots els que parlen Español. Alguns famosos van
triar la seva paraula preferida del idioma i en Buenafuente en va ser un, la paraula
que va escollir va ser l’equilibri.En aquesta aportació podem veure altre cop que l'Andreu és un personatge sincer i que parlar de manera molt propera.
Aquí us deixem la seva petita aportació, una toma extra i la pàgina de El día de E.
Buenafuente s'uneix a la publicitat
Andreu Buenafuente és un personatge públic més
que se suma a la publicitat. En aquest cas el podem veure anunciant una
Nintendo 3DS, i altre cop ho fa a la seva manera, com a personatge proper, quotidià,
sincer i humorístic.
dimarts, 20 de desembre del 2011
Twits
Aquí podem veure la presentació i l'encapçalament del seu
twitter .
Aquí us deixem uns quants dels seus twits caracteritzats sempre amb un toc d'ironia i humor.
dilluns, 19 de desembre del 2011
Andreu Buenafuente en el Facebook
A dia d'avui 19 de desembre hem pogut observar com l'Andreu Buenafuente segueix deixant constància de tot el que va portant a terme (en el terreny professional) en el facebook. I gràcies això hem descobert que forma part del jurat en el concurs de sabors de les patates LAY'S! Andreu Buenafuente: "He hecho muchas cosas a lo largo de mi vida y me siento orgulloso de muchas de ellas, pero sinceramente creo que he alcanzado la gloria personal al formar parte del Jurado del Casting de Sabores Lay's". Per més informació aquí
També, fa publicitat del seu espectacle "Terrat Pack".
dimecres, 14 de desembre del 2011
Els comunicadors es modernitzen
Mirant i buscant entrevistes de l'Andreu Buenafuente, vaig poder trobar una que realment em va cridar molt l'atenció. Buenafuente entrevista a la Shakira per Skype. Una nova aplicació online que et permet parlar amb altres persones a llargues distàncies a través de l'ordinador. Amb el Skype, rebs imatge, veu i so.
En aquesta entrevista l'Andreu no deixa de banda el seu humor, a més, el prioritza força i el públic riu. aquest cas, parla castellà perquè es dirigeix a la Shakira i ella és colombiana.
Us deixo aquí el vídeo perquè el visualitzeu, igual que hem fet nosaltres:
dilluns, 12 de desembre del 2011
El seu facebook
A la xarxa social facebook hem trobat una sèrie de grups que s'han creat pels seus seguidors. A continuació us els adjuntem:
-Andreu Buenafuente, comediante, 32.691 seguidors ( EL SEU FACEBOOK OFICIAL)
-Andreu Buenafuente (Buenafuente), actor/director, 1.621 seguidors
-Buenafuente, Negocio Local, 407.478 seguidors
-Andreu Buenafuente, comediante, 32.691 seguidors ( EL SEU FACEBOOK OFICIAL)
Aquest és el facebook oficial de l'andreu Buenafuente on ell mateix publica entrades molt regularment informant als seus seguidors dels espectacles o evensts que va protagonitzant. A més, el seu públic li comenta preguntant-li dubtes, valorant les seves actuacions, etc.
-Buenafuente, programa de Televisió. 67.673 seguidors.
En aquest grup es parla d'un programa que l'Andreu Buenafuente va presentar al 2007. Aquest programa, anomenat BFN es va emetre a les nits dels dilluns, dimecres i dijous del canal privat Antena 3 creant els seus guions però, en la nova etapa de la sisena, les coses van canviar i va contractar a un equip guionistes de Writing SA, des del 11 gener 2005 , i va continuar la línia d'altres programes amb "La Cosa Nostra" i "Una Altra Cosa". Es va gravar, emetent-se parcialment en directe, en un plató amb públic a la província de Barcelona. La seva primera temporada va finalitzar el 30 de juny de 2005 i la segona va començar el 13 de setembre de 2005.
-Andreu Buenafuente (Buenafuente), actor/director, 1.621 seguidors
-Buenafuente, Negocio Local, 407.478 seguidors
dijous, 8 de desembre del 2011
"Lo que vendría a ser ... "
Fa gairebé un any que va sortir a la venta el llibre titulat lo que vendría a ser la Història de España (según buenafuente y el Terrat). Un llibre en el que parlen sobre diversos personatges i maneres de fer que han marcat la història d'Espanya.
A partir d'aquest llibre van pensar que estaria bé escriure un llibre en el que parlessin sobre la televisió espanyola, i així ho van fer. Aquest llibre es titula lo que vendría a ser la televisión en España (según Buenafuente y el Terrat) en aquest parlen dels diferents canals de televisió, dels programes i del protagonistes que hi participen.
Tot això explicat amb l'humor i la ironia que els caracteritza a trevés de jocs, acudits i opinions personals de l'Andreu Buenafuente, el José Corbacho, el Jordi Évole i el Berto Romero.
Tanmateix, també cal dir que té quatre llibres més: "Buenafuente en el aire", "Diguem agosarat", No se si m'explico: uns altres monòlegs, "Sigo diciendo - los monólogos de la sexta". Si estiguéssiu interessats en comprar-los podríeu fer-ho a través d'aquí
Tanmateix, també cal dir que té quatre llibres més: "Buenafuente en el aire", "Diguem agosarat", No se si m'explico: uns altres monòlegs, "Sigo diciendo - los monólogos de la sexta". Si estiguéssiu interessats en comprar-los podríeu fer-ho a través d'aquí
dimecres, 7 de desembre del 2011
Entrevista a Pau García Milà
Hem triat aquesta entrevista ja que creiem que pot ser útil per
relacionar-la amb les assignatures de GTIC i COED ja que es parla de temes relacionats
amb aquestes assignatures. El que hem fet en aquesta entrada és seleccionar les
característiques principals sobretot des de l'àmbit de COED ja que els
conceptes que tractem són principalment relacionats amb aquesta assignatura.
En aquesta entrevista podem observar com Andreu Buenafuente per tal d'introduir
el seu convidat Pau García Milà fa un petit monòleg presentant-lo a partir del
seu llibre"Està tot per fer, quan el
món s'ensorri fes-te emprenedor". A la presentació ens menciona les
principals característiques d'aquest jove de 23 anys que ha creat el sistema
operatiu "Ayeos", és el projecte de software lliure més important
d'Espanya.
Els punts que he trobat més interessants d'aquesta entrevista que podem
relacionar amb aquestes assignatures són els següents:
-Els nervis que com bé dèiem un dia a la classe de
COED són un aspecte negatiu al nostre discurs i que per aquest motiu s'han de
controlar.
-Explicar la història a través
d'una experiència amb aspectes
personals i també amb punts d'humor.
-Feedback amb el públic ja que
així es crea una relació amb el públic.
-Humor, aquest aspecte en un
discurs és important ja que crea dinamisme.
-Confiança, creure les coses que
dius.
-Noves tecnologies pels infants.
-Tot el que triomfa a Internet és quan podem aportar coses de la nostra
vida real a Internet, com ell diu que van crear un twitter similar on la gent
podia anunciar aspectes de la seva vida.
Aquí us adjuntem la entrevista que hem analitzat
Aquí us adjuntem la entrevista que hem analitzat
Segon programa de Com va la vida?
Dimarts 15 de novembre, es va transmetre el segon programa a TV3 d' ANDREU BUENAFUENTE, el Com va la vida? és el primer dels dos capítols en què Andreu Buenafuente analitza amb Eduard Punset les claus per afrontar els difícils temps que estem vivint.
El dimarts 15 de novembre Andreu Buenafuente, juntament amb Eduard Punset van fer el segon capítol de : Com va la vida? En aquest programa Andreu Buenafuente continua fent-li preguntes sobre la vida d'avui a Eduard, i ell contesta.
L'estil d'aquest segon programa, és molt semblant al primer, al principi hi ha un petit monòleg que fa d'introducció i després apareix Eduard com a convidat i explica i parlen de diferents temes.
Aquí us deixem també el segon programa de Com va la vida?
El dimarts 15 de novembre Andreu Buenafuente, juntament amb Eduard Punset van fer el segon capítol de : Com va la vida? En aquest programa Andreu Buenafuente continua fent-li preguntes sobre la vida d'avui a Eduard, i ell contesta.
L'estil d'aquest segon programa, és molt semblant al primer, al principi hi ha un petit monòleg que fa d'introducció i després apareix Eduard com a convidat i explica i parlen de diferents temes.
Aquí us deixem també el segon programa de Com va la vida?
BNF
Buenfuente és un programa de televisió que abans s’emetia a antena 3, i fa poc s’emetia en La Sexta de dilluns a dijous. Ho presentava Andreu Buenafuente. Sembla casualitat que el programa es digui igual que el seu presentador, però no ho és. Està fet a propòsit. És un programa d'humor on l'única cosa que pretenen el seu presentador, els seus actors i, de vegades Joan Eloi, és fer passar una estona divertida a la gent que ho veu. També volen que s'ho passi bé la gent que no els veu, però és una mica més difícil. Buenafuente és un programa en el qual tot és vàlid, des d'un argentí amb tupè fins a un nebot mal parlat. Un programa que cada nit obra les portes a aquells que busquen quelcom diferent.
L'equip està format pel propi Andreu Buenafuente, Ana Mordaga, Berto Romero i Joan Eloi.
És un programa del gènere conegut com a late show produït per El Terrat, una productora audiovisual espanyola. Sempre ha tingut una gran audiència pel seu format humorístic i ens ha deixat grans moments com els del Neng, la niña de Sreck , el Follonero o Chiki Chiki News que varen arribar a representar-nos en el festival d’eurovisión.
Aquest programa n’és un dels més importants que ha fet Andreu Buenafuente i un pels quals se’l recorda.
Aquí us deixo algun dels vídeos més vistos del seu programa:
Per saber-ne més feu clic aquí
Etiquetes de comentaris:
Programes de televisió
dimarts, 6 de desembre del 2011
La penya del morro
Avui us parlem d'una entrevista que en Jordi Doménech fa a l'Andreu buenafuente.
En Jordi Doménech havia anar a el Terrat de ràdio (en un programa de la Cadena Ser).
En aquesta entrevista han parlat sobre:
Aquí us deixo l'adressa en la que podeu trobar aquesta entrevista:
http://jordidomenech.podcast.es/episodio.php?id=34455
En Jordi Doménech havia anar a el Terrat de ràdio (en un programa de la Cadena Ser).
En aquesta entrevista han parlat sobre:
- Els mitjans de comunicació (més concretament el twitter).
- Com l'Andreu prepara el programa, els monòlegs, els guions, etc.
- També fan referència a la Radio Reus quan en buenafuente va entrevistar a un jugador del Reus(primera cosa de comunicació que va fer en Buenafuente).
- El Terrat.
Aquí us deixo l'adressa en la que podeu trobar aquesta entrevista:
http://jordidomenech.podcast.es/episodio.php?id=34455
divendres, 2 de desembre del 2011
"Pastillas contra el dolor ajeno"
Les “ Pastilles contra el dolor
ageno” són un símbol de suport i de compromís amb la ONG “Médicos Sin Fronteras”
en la seva lluita per tractar a persones que pateixen malalties oblidades. Són
caramels de menta que es presenten en un envàs de sis unitats, una per cada
malaltia oblidada. El sfons d’aquesta acció es destinaran a finançar projectes
de MSF per al tractament d’aquestes malalties. Amb un senzill gest i de forma molt
accessible, amb tan sols 1 euro podem contribuir a millorar la vida de milers
de malalts oblidats. “Médicos Sin Fronteras” amb la col·laboració d’Andreu
Buenafuente i altres famosos pretenen donar a conèixer aquestes pastilles i d'aquesta manera, a través de la solidaritat de la gent, millorar la qualitat de vida d'aquests malalts.
Aquí us adjuntem el vídeo en el que Andreu Buenafuente parla d'una de les malalties.
dimecres, 30 de novembre del 2011
Entrevista a Andreu Buenafuente
Entrevista a Andreu Buenafuente que ens parla sobre el seu programa entre altres qüestions
Per veure-ho cliqueu aquí
Per veure-ho cliqueu aquí
divendres, 25 de novembre del 2011
LA SEVA PART MÉS SOLIDÀRIA
Sabem que el tret més característic de l'Andreu Buenafuente és l'humor, la facilitat que té de captivar el públic. Tanmateix, amb aquesta entrada no us ensenyarem cap monòleg, ni cap entrevista... sinó que us mostrarem la seva part més tendra i solidària.
L'humorista s'ha unit a la ONG catalana "Yamuna" (aquesta va obrir les seves portes al 2004 per subvencionar projectes solidaris a la població de Madagascar) gràcies a l'ajuda de l'Andreu Buenafuente moltes famílies poden tenir una vida més digne.
Aquest fet que desconeixíem ens ha sorprès a totes nosaltres. Tot i que la solidaritat no és un tret d'un bon comunicador, sí que ho és de qualsevol persona, per això ara el podem mirar amb altres ulls. I podem dir que és una persona molt complerta, tant pel que fa en el terreny professional com personal
Per més informació de l'ONG i del que ell està portant a terme cliqueu aquí.
dilluns, 21 de novembre del 2011
TERRAT PACK
Terrat pack és un nou espectacle de monòlegs protagonitzats per Andreu Buenafuente, José Corbacho, Berto Romero y Ana Morgade. Aquests humoristes a més de ser professionals són molt amics i, per tant, tal i com ells diuen " els riures entre amics sempre són més naturals".
Aquest nou espectacle inclou cançons en directe, molta interacció amb el públic i, per suposat, novetats.
Podem gaudir d'aquesta representació els següents dies :
- 3 i 4 de Desembre a València
- Del 6 a l'11 de Desembre a Madrid
- Del 22 de Desembre al 8 de Gener a Barcelona.
Els protagonistes d'aquesta exhibició han publicat al seu twitter diferents posts amb les seves opinions respecte a aquesta obra:
José Corbacho: "Trabajar con amigos a los que admiras y te hacen reir notiene precio. Aunque el hecho de que me paguen por ello, también ayuda."
Andreu Buenafuente "Estoy leyendo textos del nuevo @TerratPack gira de teatros y me río yo solo. Buena señal. Se avecinan buenos ratos..."
Ana Morgade "Hacer Terrat Pack es como que te inviten a un fiestón. Y encima, al día siguiente lo recuerdas todo"
Berto Romero "El primero dió un giro de 180 grados a mi vida.
Seria una pena que este segundo volviera a hacerlo, porque me quedaría
como estaba al principio".
Si voleu més informació, podeu consultar la pàgina web oficial : http://www.terratpack.com i el twitter @TerratPack
dilluns, 14 de novembre del 2011
" Cosas nuestras "
El llibre d'Andreu Buenafuente titulat "Cosas nuestras", publicat l'any 2004, és un llibre basat en els monòlegs emesos al programa " La Cosa Nostra ". Inclou una combinació de guions escrits i de les aportacions improvitzades del presentador. Aquests monòlegs transgressors, surrealistes, irònics, etc. Demostren que qualsevol tema és una bona excusa que fa que puguem riure de la realitat i també de nosaltres mateixos. Cal destacar, a més, que amb aquest va aconseguir vendre més de 150.000 exemplars en català i castellà.
Aquí us deixo la referència: BUENAFUENTE ANDREU. Cosas nuestras. Martínez Roca, 2002.
diumenge, 13 de novembre del 2011
"El convidat"
Avui parlarem sobre una de les entrevistes fetes a Andreu Buenafuente, en aquest cas és una entrevista feta per l’Albert Om en el seu programa “El convidat”. En aquesta entrevista Albert Om ha anat a passar dos dies i una nit amb l’Andreu Buenafuente i tot el que això comporta.
Al llarg del programa podem veure la vida quotidiana de l’Andreu, aquest ens la mostra sense cap complexe, i si ja ens semblava un personatge proper, ara, ens ho semblarà encara més.
Ens parla amb molta sinceritat, un tret que valorem molt les persones, ens explica la seva vida interior, els seus problemes, defectes i passions. Descobrim que té una vena molt artística, com és la seva relació amb la parella, les relacions d’amistat i treball, les familiars, etc.
Per tant, és un home sincer i proper, però sobretot una persona clara. No diu coses enrevessades, simplement les pensa i les diu. Això és una de les coses que el fa més proper i l’allunya d’aquella idea superficial de la televisió i els seus protocols.
Però, tot aquest conjunt sempre va acompanyat del seu toc d’humor, ja que és un dels elements claus de la seva personalitat i del treball que dur a terme en la televisió i d’altres mitjans. Juntament amb l'humor i la ironia deixa anar les veritats, però d’una forma suau i divertida, ja que potser si les veritats es diguessin tal com ragen ens seria impossible afrontar-les.
Veure a l’Andreu fer la seva vida quotidiana ens permet als espectadors veure'l tal com és ell, i la qüestió és que aquest fet no ens sorprèn massa, ja que ell ,mes o menys, és igual a la televisió que a casa. Però, també hem de dir que en aquesta entrevista podem veure d’altres coses que no veiem en la televisió com són les seves opinions personals, que un altre cop el fan descriure com una persona clara, directa, sincera i irònica.
Per tant, com hem vist a les classes de COED, la gent no valora tant el que una persona hagi pogut aprendre en l’àmbit acadèmic,en aquest cas un avantatge ja que l’Andreu confessa que era molt mal estudiant, sinó que la gent es fixa en la personalitat , en els formes de fer, de dir,etc. I en això l’Andreu és molt bo, ell sap perfectament com guanyar-se el públic, sempre amb els trets que el caracteritzen: la claredat, la sinceritat, el ser proper i el humor.
Aquí us deixo el link de l'entrevista : http://blogs.tv3.cat/elconvidat.php?itemid=34906
dijous, 10 de novembre del 2011
Com va la vida?
El dimarts 8 de novembre, va començar un nou programa a TV3, dirigit per ANDREU BUENAFUENTE i Xavier Cassador. El programa es diu: Com va la vida? és el primer dels dos capítols en què l'Andreu Buenafuente analitza amb Eduard Punset les claus per afrontar els difícils temps que estem vivint.
Buenafuente comença el programa amb un monòleg preparat per donar la benvinguda. En aquest monòleg utilitza força el feedback amb el públic.
Fa comparacions ( una utilització de figures retòriques), per mantenir el feedback amb el públic, com per exemple, desprès d'entrar diu: "Els catalans em canviat tant poc com el pentinat de Duran i Lleida, que de fet és el look que ens representa a tots, perquè estem tots pelats".
Posa una entonació adequada, perquè ho senti tot el públic.
Utilitza molt exemples sobre catalans que la gent capta.
Utilitza el silenci, perquè la gent entengui les seves gràcies i comprenguin el seu humor.
Fa moltes gesticulacions amb les mans per expressar-se.
La posició del cos és correcte.
Respecten també amb silencis els moments de riure del públic.
Per si us interessa veure el Primer capítol de Com va la vida?, us el deixo aquí:
Buenafuente comença el programa amb un monòleg preparat per donar la benvinguda. En aquest monòleg utilitza força el feedback amb el públic.
Fa comparacions ( una utilització de figures retòriques), per mantenir el feedback amb el públic, com per exemple, desprès d'entrar diu: "Els catalans em canviat tant poc com el pentinat de Duran i Lleida, que de fet és el look que ens representa a tots, perquè estem tots pelats".
Posa una entonació adequada, perquè ho senti tot el públic.
Utilitza molt exemples sobre catalans que la gent capta.
Utilitza el silenci, perquè la gent entengui les seves gràcies i comprenguin el seu humor.
Fa moltes gesticulacions amb les mans per expressar-se.
La posició del cos és correcte.
Respecten també amb silencis els moments de riure del públic.
Per si us interessa veure el Primer capítol de Com va la vida?, us el deixo aquí:
Etiquetes de comentaris:
Programes de televisió
dimarts, 1 de novembre del 2011
Anàlisi global del TWITTER
Per fer la primera entrada dels twitters farem una avaluació global del seu twitter, ens basarem amb el nombre de:
-Tweets: 8.200
-Persones que segueix: 326
-Seguidors: 699.464
-Llista: 9.320
-Imatges: Les imatges que Andreu Buenafuente penja al seu Twitter són de diverses temàtiques com per exemple de la seva vida quotidiana, dels seus companys de feina, alguna imatge que podem trobar per Internet o pel carrer que la troba interessant...
Acostuma a fer entre 3 i 5 Twetts al dia
-Tweets: 8.200
-Persones que segueix: 326
-Seguidors: 699.464
-Llista: 9.320
-Imatges: Les imatges que Andreu Buenafuente penja al seu Twitter són de diverses temàtiques com per exemple de la seva vida quotidiana, dels seus companys de feina, alguna imatge que podem trobar per Internet o pel carrer que la troba interessant...
Acostuma a fer entre 3 i 5 Twetts al dia
dissabte, 29 d’octubre del 2011
Monòleg: L'EDUCACIÓ A ESPANYA (4/12/2007)
Avui iniciem la primera entrada respecte a l'etiqueta dels seus monòlegs, el que analitzarem tracta sobre l'educació a Espanya. El motiu pel qual l'hem escollit és perquè pensem que és un tema que des de fa uns anys se'n parla molt atès que no estem en un bon moment i que ens afecta. Així doncs, hem volgut veure de quina manera i com el tracta ell.
Aquí us adjuntem el monòleg:
Els punts principals del seu monòleg són:
- No hi ha cap informe mundial que ens deixi bé als espanyols (ni en el tema d'educació ni en cap altra...).
- Per millorar l'educació calen millors professors.
- Els alumnes no tenen respecte per res. ( Aquí ens explica l'anècdota del seu amic, que ara està en un psiquiatra i que anteriorment era professor i quan li diu que li expliqui quelcom de quan era professor li contesta: "jo no era professor"). A més, fa la paròdia que ara són els professors que aixequen la mà per poder parlar i com el professor utilitza maons i ciment per posar a l'alumne cara a la paret.
- Tots els professors estan estressats.
- Els pares es posen en el lloc de l'alumne (del seu fill i no del professor). En aquest cas, el seu amic va cridar a un pare al despatx per dir-li que el seu fill portava objectes prohibits a l'escola com una pistola i el pare contesta: " que més dóna"[...].
- Les matemàtiques no són divertides.
- Ja no hi ha repetidors. Malgrat fossin un "referent" pels alumnes. Els repetidors no els ensenyaven coses productives, sinó que el que feien era ensenyar als alumnes "mals hàbits" com ara el de fumar. Tot i així a vegades també els ensenyaven quelcom productiu. "Eren els que més pegaven i els que els alumnes més estimaven..."
- La utilitat del llatí. Per si et trobes un centurió romà en una gasolinera dir-li: "el riu que passa per Saragossa és el Dejús".
Analitzant-lo ens hem adonat com a partir de l'humor parla d'un tema tant seriós com l'educació. Tot el que diu és totalment cert, però ho porta a l'extrem i parteix d'anècdotes, d'experiències pròpies a fi de captar l'atenció del públic. Així doncs, mentre que si escoltéssim qualsevol professor que parlés sobre l'educació ho trobaríem força avorrit i estaríem amb cara seria; amb ell succeeix tot el contrari, treu rialles a l'espectador i fa que sigui més entretingut.
El discurs té una estructura però el tenir-ho tan ben preparat sembla que improvisi, és un personatge molt natural, molt espontani que no mostra inseguretat, ni nerviosisme pel que dèiem anteriorment.
A més, és molt expressiu utilitza molt les mans alhora d'expressar-se de tal manera que és més fàcil seguir-lo.
Finalment, veiem com a l'hora de qualificar de bon comunicador no partim d'aspectes acadèmics sinó d'un treball personal. Nosaltres ens fixem amb l'humor, la claredat, la sinceritat i l'aproximitat. Totes tres característiques les comparteix el nostre comunicador. Ens fa riure, ens diu les coses clares, és a dir, que qualsevol pot entendre el que ell vol transmetre, i ho fa d'una manera molt propera, i d'aquesta manera es guanya als oients.
Si en voleu veure més cliqueu aquí
Si en voleu veure més cliqueu aquí
divendres, 21 d’octubre del 2011
BIOGRAFIA
- Ha treballat com a humorista, presentador, periodista, locutor i productor de televisió. Va fundar la productora El Terrat.
- L'any 1982 va treballar per primer cop a la ràdio (Radio Popular de Reus).
- L’any 1992 va debutar a la televisió. A partir d’aquí va treballar en diversos canals de televisió.
- L'any 2007, va incorporar-se a La Sexta, on continua fent el mateix programa que feia a Antena 3. La seva productora és una de les propietàries del canal.
Etiquetes de comentaris:
Biografia,
Presentació
Subscriure's a:
Missatges (Atom)